Volgens de bronnen is dat bekend Salem Al-Dawsari is een getrouwde man. Op dit moment heeft hij de naam van zijn vrouw of vriendin niet gedeeld.

Op 30 januari 2022 plaatste hij een foto waarop hij zijn dochter vasthield.

Afgezien hiervan is er geen informatie over zijn huidige of vroegere zaken.

Wie is Salem Al-Dawsari?

Inhoud binnen

Salem Al-Dawsari is een Saoedi-Arabische speler, die momenteel beroemd wordt na het scoren van het tweede doelpunt van zijn ploeg tijdens de FIFA Wereldbeker 2022 groep C voetbalwedstrijd tussen Argentinië en Saudi Arabië in het Lusail-stadion in Lusail, Qatar.

In de wedstrijd verloor Argentinië van Saudi met 1-2, met doelpunten van Saleh Al-Shehri en Salem Al-Dawsari .

Afgezien hiervan speelt hij als vleugelspeler voor de Saoedi-Arabische club Ai-Hilal.

Heeft Salem Al-Dawsari gescoord in FIFA World Cup 2022?

De 31-jarige steelt de schijnwerpers nadat hij Argentinië met 2-1 versloeg in Groep C door een tweede doelpunt te scoren na zijn teamgenoot, Saleh Al-Shehri .

Ondanks dat Argentinië in de eerste helft op voorsprong kwam door de penalty van Lionel Messi in de 10e minuut, nam Saoedi-Arabië de wedstrijd over met doelpunten in de tweede helft van Saleh Al-Shehri en Salem Al-Dawsari. Argentinië moest uiteindelijk een nederlaag incasseren tegen Saoedi-Arabië.

Salem Al-Dawsari - Leeftijd, ouders, broers en zussen, etniciteit, opleiding

Salem werd geboren op 19 augustus 1991 in Jeddah, Saoedi-Arabië. Sinds 2022 is hij 31 jaar oud en heeft hij de Saoedi-Arabische nationaliteit.

Evenzo is zijn etniciteit Arabisch, terwijl zijn geboorteteken Leeuw is volgens de astrologische kaart.

Er is geen authentieke informatie beschikbaar over zijn ouders, broers en zussen en het vroege academische leven in de media.

Salem Al-Dawsari - Beroepsleven, carrières

Aanvankelijk sloot Salem zich aan bij de jeugdopleiding van Al-Hilal. Later promoveerde hij naar de jeugdclub, waarna hij in 2011 bij een seniorenteam begon te spelen. In totaal scoorde hij 21 doelpunten in 114 wedstrijden.

Op 21 januari 2018 werd hij voor zes maanden uitgeleend aan de Villarreal CF. Tijdens zijn debuutwedstrijd als invaller speelt zijn ploeg met 2-2 gelijk tegen Real Madrid.

Hij had een contract bij de Hill, tot 30 juni 2019. Als lid van de Al-Hilal heeft hij de 2016-017 Saudi Professional League, King's Cup (2015, 2017), Crown Prince Cup (2012, 2013, 2016) gewonnen ), en Supercup 2015.

Internationale carrière

wat doet tim yeager voor de kost?

Hij werd op internationaal niveau opgeroepen met Saoedi-Arabië voor de kwalificatiewedstrijden van de FIFA Wereldbeker 2014. Op 29 februari 2012 scoorde hij zijn eerste internationale doelpunt in zijn professionele debuutwedstrijd tegen Australië.

In mei 2018 werd hij gepromoveerd tot de voorlopige selectie van Saoedi-Arabië voor de FIFA Wereldbeker 2018, die in Rusland werd gehouden. Tijdens de wedstrijd tegen Egypte scoorde hij een laat winnend doelpunt, waarmee hij zijn team naar de laatste groepswedstrijd van het WK bracht.

FIFA Wereldbeker 2022 Verschijning

Een actieve speler zijn in de FIFA Wereldbeker 2022 , maakte hij zijn doelpunt in de tweede helft tijdens de wedstrijd tegen Argentinië. Het werd gehouden op 22 november 2022, dinsdag, om Lusail-stadion, Qatar.